(Nieuws)brief gemeente Lelystad

Op zaterdag 2 april is bij eigenaren én huurders van een woning met een asbestdak een brief van de gemeente Lelystad over de asbestdaken op de deurmat gevallen. Deze brief is gericht aan de bewoners van 1.280 woningen in de stad waarvan de gemeente weet dat de daken dakbedekking hebben waar asbest in zit (tenzij het dak reeds eerder is gesaneerd).

In de brief aan de 1.280 woningen wordt het bewonersinitiatief Tjalk Daken Asbestvrij genoemd. Zoals onze naam al zegt, zijn wij actief voor de Tjalk. Andere wijken/buurten met asbestdaken in Lelystad hebben hun eigen initiatieven en contactpersonen, naar wie wij de particuliere huiseigenaren uit deze wijken die dit lezen dan ook graag doorverwijzen.

  1. Bongerd (48 asbestdaken) – contactpersoon: Henk van der Molen
  2. Haf (84 asbestdaken) – contactpersoon: Wim van ’t Veld
  3. Jol (55 asbestdaken)  – 2 collectieven: zie website gemeente Lelystad
  4. Wold (23 particuliere asbestdaken): geen website – contactpersoon: Anke Buckle-v.d. Klundert

Van andere wijken/buurten zijn op dit moment nog geen bewonersinitiatieven en/of contactpersonen bekend. Eigenaren van woningen met een asbestdak in andere wijken die actief willen worden voor hun wijk, worden uitgenodigd een mail te sturen naar het Platform Asbestdaken Lelystad via: lelystad@asbestwoning.nl.

Schermafbeelding 2016-04-01 om 20.12.28

Ook is een nieuwsbrief over asbest verzonden naar alle 25.000 woningen die vóór 1994 in Lelystad zijn gebouwd, en waarin dus mogelijk asbest is toegepast.

Het bewonersinitiatief Tjalk Daken Asbestvrij ziet beide brieven, maar vooral de eerstgenoemde brief, als een goede, maar ook noodzakelijke eerste stap in de informatievoorziening vanuit de gemeente aan alle bewoners van woningen met een asbestdak.

Voordat alle asbestdaken verwijderd zijn, zijn er nog heel wat vervolgstappen te nemen! Met name de particuliere woningeigenaren staat nog een enorme, vooral financiële, maar ook organisatorisch complexe uitdaging te wachten.

 

 

 

Advertenties